Studij “Turizam i hotelijerstvo” fokusira se na ekonomske aspekte turizma, upravljanje hotelima i poslovne aspekte u ovoj industriji. Studenti proučavaju turističku ekonomiju, marketing, menadžment ljudskih resursa, planiranje destinacija te financijske i tehnološke aspekte. Kroz praktična iskustva poput stručnih praksi, studija slučaja i istraživanja, studenti stječu teorijsko znanje i vještine potrebne za rad u turističkom i hotelskom sektoru. Studij također naglašava održivi turizam i globalnu perspektivu, pripremajući studente za raznolike uloge u dinamičnom okruženju turističke industrije.
Studijski program „Resursi turizma“, smjer „Turizam i hotelijerstvo“ treba osigurati
osposobljavanje suvremenog profila prvostupnika koji će profesionalno i inovativno obavljati
poslove upravljanja iz domena suvremenog koncepta turizma i hotelijerstva. Suvremeni
koncept podrazumijeva pružanje tražene usluge na visokoj i profesionalnoj razini u uvjetima
rada i mogućnosti. Također, pružena usluga je u skladu s podnebljem gdje se pruža te u
maksimalnoj mjeri sadrži elemente eko, etno, gastro, demografske i druge karakteristike.
PREDMET | ECTS | UBS | P | V | SR |
I GODINA | |||||
I SEMESTAR | |||||
Umijeće komuniciranja | 6 | 150 | 32 | 32 | 86 |
Osnove informatike | 6 | 150 | 16 | 48 | 86 |
Matematika | 6 | 150 | 16 | 48 | 86 |
Čovjek i zdravlje | 2 | 50 | 16 | 0 | 86 |
Engleski jezik I | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Izborni predmet I | 6 | ||||
Uvod u turizam | 150 | 16 | 32 | 102 | |
Izbor sa drugog smjera | 150 | 16 | 32 | 102 | |
II SEMESTAR | |||||
Osnove menadžmenta | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Računovodstvo I | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Marketing | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Statistika | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Izborni predmet II | 8 | ||||
Turistička geografija | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Izbor sa drugog smjera | 200 | 16 | 32 | 152 | |
II GODINA | |||||
III SEMESTAR | |||||
Poslovno pravo | 6 | 150 | 32 | 16 | 102 |
Menadžment ljudskih resursa | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Osnove ekonomike | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Engleski jezik II | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Izborni predmet I | 8 | ||||
Hotelski menadžment | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Izbor s drugog smjera | 200 | 16 | 32 | 152 | |
IV SEMESTAR | |||||
Strateški menadžment | 6 | 150 | 32 | 32 | 86 |
Teorija i priprema hrane | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Financijsko izvješćivanje | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Stručna praksa | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Izborni predmet II | 8 | ||||
Superhost | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Izbor s drugog smjera | 200 | 16 | 32 | 152 | |
III GODINA | |||||
V SEMESTAR | |||||
Održivi razvoj | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Međunarodno poslovno okruženje | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Financijsko računovodstvo | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Izborni predmet I | 8 | ||||
Politika korporacija | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Izbor s drugog smjera | 200 | 16 | 32 | 152 | |
VI SEMESTAR | |||||
Osnove upravljanja projektima | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Marketing menadžment | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Financijski menadžment | 6 | 15 | |||
Izborni predmet II | 6 | ||||
IT menadžment | 150 | 16 | 32 | 102 | |
Turističke destinacije | 150 | 16 | 32 | 102 | |
Završni rad | 6 |
PREDMET | ECTS | UBS | P | V | SR |
I GODINA | |||||
I SEMESTAR | |||||
Umijeće komuniciranja | 6 | 150 | 32 | 32 | 86 |
Osnove informatike | 6 | 150 | 16 | 48 | 86 |
Matematika | 6 | 150 | 16 | 48 | 86 |
Čovjek i zdravlje | 2 | 50 | 16 | 0 | 86 |
Engleski jezik I | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Izborni predmet I | 6 | ||||
Uvod u turizam | 150 | 16 | 32 | 102 | |
Izbor sa drugog smjera | 150 | 16 | 32 | 102 | |
II SEMESTAR | |||||
Osnove menadžmenta | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Računovodstvo I | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Marketing | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Statistika | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Izborni predmet II | 8 | ||||
Turistička geografija | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Popis izbornih predmeta | 200 | 16 | 32 | 152 | |
II GODINA | |||||
III SEMESTAR | |||||
Osnove prava | 6 | 150 | 32 | 16 | 102 |
Menadžment ljudskih resursa | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Osnove ekonomike | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Engleski jezik II | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Izborni predmet I | 8 | ||||
Hotelski menadžment | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Popis izbornih predmeta | 200 | 16 | 32 | 152 | |
IV SEMESTAR | |||||
Strateški menadžment | 6 | 150 | 32 | 32 | 86 |
Teorija i priprema hrane | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Financijsko izvješćivanje | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Stručna praksa | 4 | 100 | 16 | 32 | 52 |
Izborni predmet II | 8 | ||||
Superhost | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Popis izbornih predmeta | 200 | 16 | 32 | 152 | |
III GODINA | |||||
V SEMESTAR | |||||
Održivi razvoj | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Međunarodno poslovno okruženje | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Financijsko računovodstvo | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Izborni predmet I | 8 | ||||
Politika korporacija | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Popis izbornih predmeta | 200 | 16 | 32 | 152 | |
VI SEMESTAR | |||||
Osnove upravljanja projektima | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Marketing menadžment | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Financijski menadžment | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Izborni predmet II | 8 | ||||
IT menadžment | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Turističke destinacije | 200 | 16 | 32 | 152 | |
IV GODINA | |||||
VII SEMESTAR | |||||
Vino, hrana i kultura | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Integracijski europski procesi | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Korporacijska društvena odgovornost | 6 | ||||
Izborni predmet I | 8 | ||||
Seminar: Umijeće pregovaranja | 200 | 16 | 16 | 168 | |
Agencijsko poslovanje i tour operacije | 200 | 16 | 16 | 168 | |
VIII SEMESTAR | |||||
Recepcijsko i restoransko poslovanje | 6 | 150 | 16 | 16 | 118 |
Odgovorni marketing | 6 | 150 | 16 | 16 | 118 |
Upravljanje projektima II | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Izborni predmet II | 6 | ||||
Okolinski menadžment | 150 | 16 | 16 | 118 | |
Popis izbornih predmeta | 150 | 16 | 16 | 118 | |
Završni rad | 6 |
Diplomski studijski program „Resursi turizma“, smjer „Turizam i hotelijerstvo“, treba
osigurati osposobljavanje suvremenog profila magistra koji će profesionalno i inovativno
obavljati poslove upravljanja iz domena suvremenog koncepta turizma i hotelijerstva.
Suvremeni koncept podrazumijeva pružanje tražene usluge na visokoj i profesionalnoj razini
u uvjetima rada i mogućnosti.
PREDMET | ECTS | UBS | P | V | SR |
I GODINA | 60 | ||||
I SEMESTAR | |||||
Suvremena ekonomika | 8 | 200 | 16 | 16 | 168 |
Inovativno poduzetništvo | 8 | 200 | 16 | 16 | 168 |
Metodologija naučno-istraživačkog rada | 6 | 15 | 16 | 16 | 118 |
Izborni predmet I | 8 | ||||
Upravljanje odjeljenjem hotelskog smještaja | 200 | 16 | 16 | 168 | |
Popis izbornih predmeta | 200 | 16 | 16 | 168 | |
II SEMESTAR | |||||
Ekoturizam | 5 | 125 | 16 | 16 | 93 |
Izborni predmet II | 5 | ||||
Stručna praksa | 125 | 0 | 32 | 93 | |
Popis izbornih predmeta | 125 | 16 | 16 | 93 | |
Diplomski rad | 20 |
PREDMET | ECTS | UBS | P | V | SR |
I GODINA | |||||
I SEMESTAR | |||||
Vino, hrana i kultura | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Integracijski europski procesi | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Korporacijska društvena odgovornost | 6 | 150 | 16 | 32 | 102 |
Izborni predmet I | |||||
Seminar: Umijeće pregovaranja | 200 | 16 | 16 | 168 | |
Agencijsko poslovanje i tour operacije | 200 | 16 | 0 | 184 | |
II SEMESTAR | |||||
Recepcijsko i restoransko poslovanje | 6 | 150 | 16 | 16 | 118 |
Odgovorni marketing | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Upravljanje projektima II | 8 | 200 | 16 | 32 | 152 |
Izborni predmet II | 8 | ||||
Okolinski menadžment | 200 | 16 | 32 | 152 | |
Izbor sa drugog smjera | 200 | 16 | 32 | 152 | |
II GODINA | 60 | ||||
III SEMESTAR | |||||
Suvremena ekonomika | 8 | 200 | 16 | 16 | 168 |
Inovativno poduzetništvo | 8 | 200 | 16 | 16 | 168 |
Metodologija naučno-istraživačkog rada | 6 | 15 | 16 | 16 | 118 |
Izborni predmet I | 8 | ||||
Upravljanje odjeljenjem hotelskog smještaja | 200 | 16 | 16 | 168 | |
Popis izbornih predmeta | 200 | 16 | 16 | 168 | |
IV SEMESTAR | |||||
Ekoturizam | 5 | 125 | 16 | 16 | 93 |
Izborni predmet II | 5 | ||||
Stručna praksa | 125 | 16 | 16 | 93 | |
Popis izbornih predmeta | 125 | 16 | 16 | 93 | |
Magistarski rad/Diplomski rad | 20 |
Preuzmite dodatne materijale za svaki od naših studijskih programa.
Plan za trogodišnji studij (180ECTS)
Plan za četverogodišnji studij (240ECTS)
Plan za dvogodišnji studij (120ECTS)
Plan za jednogodišnji studij (60ECTS)