Turizam i hotelijerstvo

Studij “Turizam i hotelijerstvo” fokusira se na ekonomske aspekte turizma, upravljanje hotelima i poslovne aspekte u ovoj industriji. Studenti proučavaju turističku ekonomiju, marketing, menadžment ljudskih resursa, planiranje destinacija te financijske i tehnološke aspekte. Kroz praktična iskustva poput stručnih praksi, studija slučaja i istraživanja, studenti stječu teorijsko znanje i vještine potrebne za rad u turističkom i hotelskom sektoru. Studij također naglašava održivi turizam i globalnu perspektivu, pripremajući studente za raznolike uloge u dinamičnom okruženju turističke industrije.

Preddiplomski studij

Studijski program „Resursi turizma“, smjer „Turizam i hotelijerstvo“ treba osigurati
osposobljavanje suvremenog profila prvostupnika koji će profesionalno i inovativno obavljati
poslove upravljanja iz domena suvremenog koncepta turizma i hotelijerstva. Suvremeni
koncept podrazumijeva pružanje tražene usluge na visokoj i profesionalnoj razini u uvjetima
rada i mogućnosti. Također, pružena usluga je u skladu s podnebljem gdje se pruža te u
maksimalnoj mjeri sadrži elemente eko, etno, gastro, demografske i druge karakteristike.

Plan za trogodišnji studij (180ECTS)

PREDMET ECTS UBS P V SR
I GODINA
I SEMESTAR
Umijeće komuniciranja 6 150 32 32 86
Osnove informatike 6 150 16 48 86
Matematika 6 150 16 48 86
Čovjek i zdravlje 2 50 16 0 86
Engleski jezik I 4 100 16 32 52
Izborni predmet I 6
Uvod u turizam 150 16 32 102
Izbor sa drugog smjera 150 16 32 102
II SEMESTAR
Osnove menadžmenta 8 200 16 32 152
Računovodstvo I 6 150 16 32 102
Marketing 4 100 16 32 52
Statistika 4 100 16 32 52
Izborni predmet II 8
Turistička geografija 200 16 32 152
Izbor sa drugog smjera 200 16 32 152
II GODINA
III SEMESTAR
Poslovno pravo 6 150 32 16 102
Menadžment ljudskih resursa 6 150 16 32 102
Osnove ekonomike 6 150 16 32 102
Engleski jezik II 4 100 16 32 52
Izborni predmet I 8
Hotelski menadžment 200 16 32 152
Izbor s drugog smjera 200 16 32 152
IV SEMESTAR
Strateški menadžment 6 150 32 32 86
Teorija i priprema hrane 6 150 16 32 102
Financijsko izvješćivanje 6 150 16 32 102
Stručna praksa 4 100 16 32 52
Izborni predmet II 8
Superhost 200 16 32 152
Izbor s drugog smjera 200 16 32 152
III GODINA
V SEMESTAR
Održivi razvoj 8 200 16 32 152
Međunarodno poslovno okruženje 8 200 16 32 152
Financijsko računovodstvo 6 150 16 32 102
Izborni predmet I 8
Politika korporacija 200 16 32 152
Izbor s drugog smjera 200 16 32 152
VI SEMESTAR
Osnove upravljanja projektima 6 150 16 32 102
Marketing menadžment 6 150 16 32 102
Financijski menadžment 6 15
Izborni predmet II 6
IT menadžment 150 16 32 102
Turističke destinacije 150 16 32 102
Završni rad 6

Plan za četverogodišnji studij (240ECTS)

PREDMET ECTS UBS P V SR
I GODINA
I SEMESTAR
Umijeće komuniciranja 6 150 32 32 86
Osnove informatike 6 150 16 48 86
Matematika 6 150 16 48 86
Čovjek i zdravlje 2 50 16 0 86
Engleski jezik I 4 100 16 32 52
Izborni predmet I 6
Uvod u turizam 150 16 32 102
Izbor sa drugog smjera 150 16 32 102
II SEMESTAR
Osnove menadžmenta 8 200 16 32 152
Računovodstvo I 6 150 16 32 102
Marketing 4 100 16 32 52
Statistika 4 100 16 32 52
Izborni predmet II 8
Turistička geografija 200 16 32 152
Popis izbornih predmeta 200 16 32 152
II GODINA
III SEMESTAR
Osnove prava 6 150 32 16 102
Menadžment ljudskih resursa 6 150 16 32 102
Osnove ekonomike 6 150 16 32 102
Engleski jezik II 4 100 16 32 52
Izborni predmet I 8
Hotelski menadžment 200 16 32 152
Popis izbornih predmeta 200 16 32 152
IV SEMESTAR
Strateški menadžment 6 150 32 32 86
Teorija i priprema hrane 6 150 16 32 102
Financijsko izvješćivanje 6 150 16 32 102
Stručna praksa 4 100 16 32 52
Izborni predmet II 8
Superhost 200 16 32 152
Popis izbornih predmeta 200 16 32 152
III GODINA
V SEMESTAR
Održivi razvoj 8 200 16 32 152
Međunarodno poslovno okruženje 8 200 16 32 152
Financijsko računovodstvo 6 150 16 32 102
Izborni predmet I 8
Politika korporacija 200 16 32 152
Popis izbornih predmeta 200 16 32 152
VI SEMESTAR
Osnove upravljanja projektima 6 150 16 32 102
Marketing menadžment 8 200 16 32 152
Financijski menadžment 8 200 16 32 152
Izborni predmet II 8
IT menadžment 200 16 32 152
Turističke destinacije 200 16 32 152
IV GODINA
VII SEMESTAR
Vino, hrana i kultura 8 200 16 32 152
Integracijski europski procesi 8 200 16 32 152
Korporacijska društvena odgovornost 6
Izborni predmet I 8
Seminar: Umijeće pregovaranja 200 16 16 168
Agencijsko poslovanje i tour operacije 200 16 16 168
VIII SEMESTAR
Recepcijsko i restoransko poslovanje 6 150 16 16 118
Odgovorni marketing 6 150 16 16 118
Upravljanje projektima II 6 150 16 32 102
Izborni predmet II 6
Okolinski menadžment 150 16 16 118
Popis izbornih predmeta 150 16 16 118
Završni rad 6

Diplomski studij

Diplomski studijski program „Resursi turizma“, smjer „Turizam i hotelijerstvo“, treba
osigurati osposobljavanje suvremenog profila magistra koji će profesionalno i inovativno
obavljati poslove upravljanja iz domena suvremenog koncepta turizma i hotelijerstva.
Suvremeni koncept podrazumijeva pružanje tražene usluge na visokoj i profesionalnoj razini
u uvjetima rada i mogućnosti.

Plan za jednogodišnji studij (60ECTS)

PREDMET ECTS UBS P V SR
I GODINA 60
I SEMESTAR
Suvremena ekonomika 8 200 16 16 168
Inovativno poduzetništvo 8 200 16 16 168
Metodologija naučno-istraživačkog rada 6 15 16 16 118
Izborni predmet I 8
Upravljanje odjeljenjem hotelskog smještaja 200 16 16 168
Popis izbornih predmeta 200 16 16 168
II SEMESTAR
Ekoturizam 5 125 16 16 93
Izborni predmet II 5
Stručna praksa 125 0 32 93
Popis izbornih predmeta 125 16 16 93
Diplomski rad 20

Plan za dvogodišnji studij (120ECTS)

PREDMET ECTS UBS P V SR
I GODINA
I SEMESTAR
Vino, hrana i kultura 8 200 16 32 152
Integracijski europski procesi 8 200 16 32 152
Korporacijska društvena odgovornost 6 150 16 32 102
Izborni predmet I
Seminar: Umijeće pregovaranja 200 16 16 168
Agencijsko poslovanje i tour operacije 200 16 0 184
II SEMESTAR
Recepcijsko i restoransko poslovanje 6 150 16 16 118
Odgovorni marketing 8 200 16 32 152
Upravljanje projektima II 8 200 16 32 152
Izborni predmet II 8
Okolinski menadžment 200 16 32 152
Izbor sa drugog smjera 200 16 32 152
II GODINA 60
III SEMESTAR
Suvremena ekonomika 8 200 16 16 168
Inovativno poduzetništvo 8 200 16 16 168
Metodologija naučno-istraživačkog rada 6 15 16 16 118
Izborni predmet I 8
Upravljanje odjeljenjem hotelskog smještaja 200 16 16 168
Popis izbornih predmeta 200 16 16 168
IV SEMESTAR
Ekoturizam 5 125 16 16 93
Izborni predmet II 5
Stručna praksa 125 16 16 93
Popis izbornih predmeta 125 16 16 93
Magistarski rad/Diplomski rad 20

INFORMACIJE

Preuzmite dodatne materijale za svaki od naših studijskih programa.

PREDDIPLOMSKI STUDIJ

Plan za trogodišnji studij (180ECTS)

Plan za četverogodišnji studij (240ECTS)

 

DIPLOMSKI STUDIJ

Plan za dvogodišnji studij (120ECTS)

Plan za jednogodišnji studij (60ECTS)

 

Prijavi se