Riječ rektora

Uvaženi studenti, nastavnici, istraživači i posjetitelji, srdačno vas pozdravljam u ime kolektiva Victoria International University! 
 
Izuzetna mi je čast biti dio ovog dinamičnog akademskog okruženja koje podstiče znanje, inovacije i stvaranje novih vrijednosti.
 
Naš univerzitet je baziran na stjecanju primjenjivih znanja i kompetencija koje imaju upotrebnu vrijednost u praksi, kao i na obrazovanju za zanimanja koja su konkurentna na tržištu rada u aktuelnom vremenu. 
 
Nastojimo stvoriti inspirativno okruženje koje podržava vaš intelektualni rast, kreativnost i liderstvo. 
 
Kroz raznolike programe, modernu infrastrukturu i predane nastavnike, želimo vam pružiti ne samo akademsko znanje, već i vještine potrebne za uspješno suočavanje s izazovima budućnosti.
 
Uz individualni i inovativni pristup studentima, te nastavni proces koji podstiče mobilnost i istraživanje, naša misija je podstaknuti vas da stvarate nove spoznaje.
 
Bilo da ste student koji tek započinje svoj put ili iskusni istraživač, ovdje ćete pronaći podršku i resurse kako biste ostvarili svoje ciljeve. 
 
Naš tim je posvećen vašem napretku i razvoju, a ujedno jamčimo da će vam studiranje na našem univerzitetu biti zadovoljstvo bez stresa.
 
Hvala vam što ste dio naše zajednice. Radujemo se što ćemo zajedno graditi vaš akademski put i pripremati vas za budućnost!
 
Rektor Victoria International University u Mostaru

Prof dr.sc. Asim Peco