Stvaranje lidera u svijetu poslovanja

Fakultet ekonomskih studija

Fakultet ekonomskih studija, kao sastavni dio Univerziteta, organizira studije koje su fokusirane na Poslovni menadžment, Turizam i hotelijerstvo, Poslovnu informatiku, Računovodstvo i reviziju i Održivi razvoj. Riječ je o studijima koji imaju najdužu tradiciju izvođenja nastave na Univerzitetu. Studenti na ovim studijima stječu praktična znanja koja im omogućavaju da budu konkurentniji na tržištu rada.

S druge strane, preko 70% angažiranih nastavnika je zaposleno puno radno vrijeme te je time potpuno fokusirano na rad sa studentima. Ostalo nastavno osoblje čine drugi uvaženi članovi akademske zajednice. Gostujući predavači i stručni suradnici doprinose dodatnoj kvaliteti nastave i ostvarenog znanja studenata.

Smjerovi

Poslovni menadžment

Poslovna ekonomija

Poslovna informatika

Turizam i hotelijerstvo

Računovodstvo i revizija

Menadžment u zdravstvu

Nakon što odaberete svoj željeni studijski smjer, naša stručna akademska podrška bit će vam na raspolaganju tijekom vašeg studiranja, pružajući vam potrebnu podršku i resurse kako biste ostvarili svoje profesionalne ciljeve.

Zašto izabrati ekonomske studije?

Fakultet ekonomskih studija s 8 različitih smjerova pruža vam širok spektar akademskih mogućnosti i personalizirano iskustvo koje će odražavati vaše interese i karijerne snove.

U nastavku možete pročitati neke zanimljivosti o studijima koji se nude na Fakultetu ekonomskih studija:

  • Preko 90% studenata na ovim studijima pronađe posao u roku od godinu dana od završetka studija.
  • Za studente se redovito organiziraju studijske posjete na kojima se upoznaju s radom najuspješnijih kompanija.
  • Studenti pohađaju studijsku praksu u bankama, kompanijama, tehnološkim parkovima, hotelima, osiguravajućim kućama, itd.
  • Interaktivna i praktično orijentirana nastava predstavlja jedan od glavnih faktora uspješnosti procesa obrazovanja na ovim studijima.

INFORMACIJE

V.D. Dekana fakulteta

doc.dr.sc Ermina Habibija

Kontakt
Zalik bb, 88000, Mostar
Bosna i Hercegovina

+387 36 320 347
[email protected]

Pon – Sub 8:00. – 16:00

Pratite nas

Vodič za studente

Na svim studijskim ciklusima, realizirati će se studijski smjerovi koji budu imali optimalan broj polaznika za održavanje nastave, a to je najmanje 10 studenata.